Camping life!

DSC_4104

Door Anita Bouma
15 november 2021

Blijf op de hoogte!

Ook jij kan deze blog in je mailbox ontvangen zodat je geen tips mist!  Schrijf je hier in.

Je bent je voornaam + achternaam vergeten in te vullen...
Wil je je e-mail adres controleren? Deze lijkt niet te kloppen...
Niet alle velden zijn goed ingevuld.

Camping life!

Camping life!

Als er iets goed is om je huwelijk te testen is het samen de tent op zetten! En zeker als je  man ooit één keer heeft gekampeerd en helemaal geen ervaring heeft met camping life what so ever.
Thuis hadden we al eens geoefend in onze achtertuin. Natuurlijk moet je van te voren wel even kijken of alles aanwezig is zodat je straks niet zonder scheerlijnen of iets dergelijks in het buitenland staat.

Maar nu op de camping is het natuurlijk wel een ander geval.
Allereerst mogen we een plek uitzoeken op de camping. We staan in de Dordogne, een camping aan het water dus de plek uitzoeken is niet zo moeilijk. Niet te dicht op het sanitair en naast anderen.
Volgens mij denkt iedereen dat want na elke tent/caravan/camper is een plek vrij.

Het terrein vrij maken van takken en grote stenen en dan gaat de achterklep van de auto open. Onze auto is bom vol, dus er moet even wat ruimte gemaakt worden voordat we de tent eruit kunnen halen. Tent uit de zak, uitrollen en de plek bepalen waar we exact de tent willen hebben.

Ondertussen is het theater spel begonnen. Ik weet niet of je ooit op een camping hebt gestaan maar zodra je aankomt en begint met je tent uit te pakken of je caravan op zijn plek te zetten worden de stoelen van de medekampeerders een beetje gedraaid richting jouw plek. Je geeft als het ware een voorstelling voor de anderen. En terwijl je de ogen voelt prikken ga je aan de slag.
Gelukkig hebben wij geen tent met stokken dus dat “bedrijf” van de voorstelling kunnen we overslaan. 😊 Ondertussen geef ik Richard aanwijzingen, tent uitrollen, grondzeil strak trekken, haringen en de hamer uit de zak halen. Richard staat er onwennig bij en weet niet goed wat hij moet doen. Met goede moed begint Richard te timmeren op de haringen, alleen gaan de haringen recht de grond in! (dit hadden we thuis niet geoefend 😊) Oeps, haringen er weer uit en Richard begint opnieuw!

We hebben een opblaastent. Een geweldige uitvinding want je hebt geen tentstokken die je in elkaar moet zetten. Of van die buizen met elastiek erin die je in elkaar moet zetten en die altijd weer los van elkaar gaan als je de flexibele buizen door de tunnel van de tent moet schuiven.
Opblazen is vast de toekomst! Drie buizen moeten opgeblazen worden. 25x pompen met een hand pomp en één buis “staat”. Kort en krachtig, scheerlijnen er aan het klaar zijn Richard & Anita.
We hebben de voorstelling goed overleeft zonder stem verheffen, draaiende ogen en irritatie. Helaas voor het publiek was dit een “saaie” voorstelling!

Auto verder uitpakken, zelf opblaasbare matrassen, dekbedden, keuken, stoelen, ect het gaat allemaal de tent in. In de loop van de dagen passen we de indeling van de tent telkens een beetje aan maar uiteindelijk heeft alles een logische en vaste plaats gekregen.

De eerste dagen moeten we echt wennen om niks te doen en samen te zijn. De onrust van de afgelopen periode zit nog in ons lijf. We leven op de klok en vervelen ons. Als de onrust toeslaat gaan we wandelen en we hebben gemerkt dat het bezoeken van zo’n geweldige grote Carrefour help om tot rust te komen. Wat een winkel! Wat een keuze! We lopen door elke gangpad van de supermarkt en genieten van alles wat we zien! Heerlijke dingen komen er voor bij en ons boodschappenmandje is dat ook snel gevuld met allerlei lekkernijen. Helaas komen we er achter dat ons oog groter is dan onze maag en leren we al snel dat het winkelen met een boodschappenlijstje toch het beste werkt!

Het is heerlijk vertoeven zo aan het water. De zon schijnt en de warmte op mijn huid, daar kan ik zo van genieten. Wat ik ook zo geweldig vind is zomer kleding! Heerlijke dunne jurkjes, rokjes, sandalen, geen lange broeken en sneakers. Savonds lekker buiten kunnen zitten.
Mijn tas met drie dikke pillen van boeken komen tevoorschijn. Ik ben dik tevreden!!

Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd naar jouw ideale vakantie.
Laat je me weten hoe die van jouw er uit ziet?

Met zonnige vakantie groeten,

Deel dit artikel

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Ook jij kan deze blog in je mailbox ontvangen zodat je geen tips mist!  Schrijf je hier in.

Je bent je voornaam + achternaam vergeten in te vullen...
Wil je je e-mail adres controleren? Deze lijkt niet te kloppen...
Niet alle velden zijn goed ingevuld.

Over mij

Over mij

Ik ben Anita Bouma en ja, ook ik heb moeten dealen met de diagnose: kanker.

Maandenlang bestond mijn leven uit ziekenhuisbezoeken, fysiotherapie, bloedprikken en behandelingen. Ziek zijn was mijn dagelijkse bezigheid. Ik werd volledig geleefd en ik gaf me eraan over, want ik had geen keus. Ondanks alles, ging ik ervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Laatste berichten
Her-bronnen-coaching-met-paarden-1

Over trauma’s en tomatensoep

39124880-79eb-478e-890a-3686945bcadc

Paarden kunnen geen spanning vasthouden en hebben geen oordeel

IMG_1099

Van verpleegkundige naar coaching met paarden

IMG_3102

Camping life!

IMG_feest3

Herbronnen

Scroll to Top