Wat zijn jouw grenzen bij vermoeidheid?

DSC_4104

Door Anita Bouma
2 augustus 2019

pak je nieuwe leven na kanker weer op

Blijf op de hoogte!

Ook jij kan deze blog in je mailbox ontvangen zodat je geen tips mist!  Schrijf je hier in.

Je bent je voornaam + achternaam vergeten in te vullen...
Wil je je e-mail adres controleren? Deze lijkt niet te kloppen...
Niet alle velden zijn goed ingevuld.

Wat zijn jouw grenzen bij vermoeidheid?

Wat zijn jouw grenzen bij vermoeidheid?

Hoe breek ik door de schil heen?

Het voelt alsof ik in een ei zit. Ik weet dat de schil heel dun is, maar ik weet niet hoe ik de schil kan doorbreken. En dat frustreert mij gigantisch! Wat blijft het toch moeilijk om balans te vinden bij vermoeidheid.

Wat was het toch heerlijk om weer eens bij te kletsen met mijn goede vriend Thijs. Het was al een aantal maanden geleden dat we elkaar hadden gezien. Het was schitterend weer, de zon was lekker warm en we zaten op het terras bij een hotel in mijn dorp. Een lekker Belgisch speciaal biertje voor Thijs en voor mij een grote kop thee, vers gemaakt met gember, steranijs en sinaasappel (mijn favoriet 😊).

En toen kwam een vraag die niet vaak meer aan mij gesteld wordt. Hoe gaat het nou met je? Ik was even stil, er flitste van alles door mijn hoofd. De behandelingen tegen kanker zijn achter de rug, de mensen om me heen zien niks meer aan mij en denken dat alles goed gaat. Wil ik hier eigenlijk wel eerlijk antwoord op geven? Wil ik die confrontatie met mezelf wel aan, wil ik wel eerlijk naar mezelf kijken? Of zal ik toch maar gewoon zeggen dat het goed gaat?

De blik in de ogen van onze vriend liet mij zien dat er ik er niet zomaar met een “het gaat zijn gangetje”-antwoord onderuit kwam. Een diepe zucht en daar ging ik dan: “Niet zo lekker… Het voelt alsof ik in een ei zit. Ik weet dat de schil heel dun is, maar hoe breek ik door de schil heen? En dat frustreert mij gigantisch!”

De schil van het ei staat voor het vinden van mijn grenzen. Mijn grenzen tussen actief bezig zijn en op tijd rust nemen. Vaak heb ik pas in de gaten dat mijn hersenen een “data overloop” heeft als het al te laat is. Dan kan ik bijna niet meer denken, dan lijkt het alsof ik de wereld om mij heen door een glazen bol zie en hoofdpijn en vermoeidheid slaan plotseling toe. Game over!

En.. hoe is dat met jou? Hoe zou het voor je zijn, als je dusdanig keuzes kan maken met de energie die je hebt en de dingen kan doen, die voor JOU belangrijk zijn?

 

 

 

Deel dit artikel

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte!

Ook jij kan deze blog in je mailbox ontvangen zodat je geen tips mist!  Schrijf je hier in.

Je bent je voornaam + achternaam vergeten in te vullen...
Wil je je e-mail adres controleren? Deze lijkt niet te kloppen...
Niet alle velden zijn goed ingevuld.

Over mij

Over mij

Ik ben Anita Bouma en ja, ook ik heb moeten dealen met de diagnose: kanker.

Maandenlang bestond mijn leven uit ziekenhuisbezoeken, fysiotherapie, bloedprikken en behandelingen. Ziek zijn was mijn dagelijkse bezigheid. Ik werd volledig geleefd en ik gaf me eraan over, want ik had geen keus. Ondanks alles, ging ik ervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

Laatste berichten
Her-bronnen-coaching-met-paarden-1

Over trauma’s en tomatensoep

39124880-79eb-478e-890a-3686945bcadc

Paarden kunnen geen spanning vasthouden en hebben geen oordeel

IMG_1099

Van verpleegkundige naar coaching met paarden

IMG_3102

Camping life!

IMG_feest3

Herbronnen

Scroll to Top