Over mij

“Mevrouw u heeft kanker”

“Mevrouw u heeft kanker”

Als verpleegkundige heb ik deze zin vaak gehoord.
Maar nog nooit was het op mij van toepassing.

Vaak heb ik mij afgevraagd hoe ik op zo’n diagnose zou reageren. Pragmatisch.
En dat klopte ook.

 

IMG99

Gratis persoonlijke coaching

Gratis persoonlijke coaching

Het krachtgesprek bestaat uit een 30 minuten persoonlijk video gesprek. 

Ik ben Anita Bouma en ja, ook ik heb moeten dealen met de diagnose: kanker.

Maandenlang bestond mijn leven uit ziekenhuisbezoeken, fysiotherapie, bloedprikken en behandelingen. Ziek zijn was mijn dagelijkse bezigheid. Ik werd volledig geleefd en ik gaf me eraan over, want ik had geen keus. Ondanks alles, ging ik ervoor!

Na de vele behandelingen kwam het einde in zicht en ondertussen was ik aan het aftellen… De laatste chemo: yes, feest! Nu nog even opknappen en dan weer lekker aan het werk! Maar dat was niet zo…. De werkelijkheid haalde mij in.

Leren leven na kanker

Leren leven na kanker

Tijdens de chemotherapie had ik een bijzondere droom over mijn leven na kanker. Ik zat bovenop een schatkist en in die schatkist zat alles wat ik nodig had. Maar er was één probleem, zolang ik op de schatkist bleef zitten, kon ik niet zien wat er in zat. Ik ben van de schatkist afgestapt en ik heb de kist opengedaan. Er zat van alles in; blijdschap, verdriet, lachen, boosheid, kracht, kou, familie, zwakte, warmte, hulp, angst, vreugde, kanker, gezondheid, teleurstelling, extase, vrienden, zon, sterren.
Kortom, alles wat het leven je leven maakt!

Het tweede beeld in mijn droom liet een hangmat onder een schitterende siertuin met paarse bloemetjes zien, waar ik in lag. Ik was heerlijk ontspannen en voelde mij volmaakt gelukkig!
Dat is het leven dat ik wilde gaan leven na de kanker! Beide geschilderde beelden hangen in mijn kamer.

Schatkist
hangmat

Als je mij zou kennen dan zou je weten dat:

  • lezen een grote passie van mij is;
  • ik altijd bang voor paarden was maar nu elke week paardrijles heb;
  • ik van wijn houd maar niet tegen alcohol kan en nu wijn drink uit een port glas;
  • ik reizen geweldig vind en mijn hart verloren heb aan Afrika;
  • theeleut mijn tweede naam is en ik mijn favoriet thee zelf maak met verse gember, sinaasappel, steranijs en een kaneel stokje;
  • ik bij mijn thee graag een stukje chocolade neem.
Scroll to Top